hits

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR!

Hei tirsdags kveld! I dag har jeg hatt en etterlengtet fri dag. Forrige uke arbeidet jeg 6 dager og i går etter arbeid kjente jeg hvor sliten jeg egentlig var. Under barne TV sovna jeg rett og slett på sofaen og det er lenge siden sist. Selv om det var bare 10-15 min så føltes det helt herlig. Dagen i dag har gått med på å tegne kjøkken på HTH, samt vi hadde med katten vår Rosa-Lill på dyrlegen. Vi tok henne med dit rett og slett fordi den siste tiden har hun kastet opp mye og vi lurte på om det var noe som var galt med fordøyelsesprossessen hennes. Bedre å være føre var. Heldigvis kunne dyrlegen konstatere at hun var helt frisk. Dyrlegen og jeg bestemte oss for å bytte kattefor. Etter at hun har fått i seg denne næringen i 3 uker ca skal vi tilbake for vaksine. Det var i allefall godt å få bekreftet at katten vår er frisk <3 

Vi har som sagt store planer for hovedetasjen vår. Vi skal pusse opp fasaden, skifte vinduer, pusse opp badet og kjøkkenet. Derfor var vi på tegnetime hos HTH. Her fant vi en løsning som passer godt for oss som familie. Så nå gjenstår det "bare" å få et pristilbud. Og velge farge og benkeplater.. Jeg gleder meg virkelig til å få nytt kjøkken. 

Vi har tidligere vært på tegnetime hos Lefdal for et kjøkken fra EPOC. Det er så vanskelig å bestemme seg..

 

Nå skal jeg gå i gang med ukens spørsmål og svar! 

Måtte bare vise dere et bilde fra Tafjord. Her var vi på fjelltur i fjor sommer. Og se på sjøen da, helt stille. 

 

 

1. Foretrekker du å ringe eller sende SMS? Og evt hvorfor? 

I min jobb sammenheng må jeg ringe diverse flere aktører som legekontor og sykehus. Nå har jeg blitt komfortabel med dette, men det har ikke alltid vært slik. Da jeg hadde praksis i hjemmesykepleien var dette jeg gruet meg til. Har alltid hatt telefonskrekk.. hvem skjuler seg i andre enden? MEN, jeg ble pushet av veilederen min til å nettopp ringe og gjøre meg komfortabelt med dette. I det private kommer det litt an på hvem jeg skal kontakte. Er det familiemedlemmer eller barnehage der jeg skal gi enkle beskjeder så sender jeg SMS. Har jeg noe viktig som skal fortelles bruker jeg å ringe. Jeg liker å skrive korte og enkle SMS ikke lange og veldig detaljerte. 

Her er min telefon, Samsung s8. Denne fikk jeg i januar og er meget fornøyd med denne. Har den i fargen svart. 

 

2.  Hvor mange puter har du i sengen?

2 puter har jeg i sengen. Tidligere og før jeg fikk barn hadde jeg også pynteputer i sengen. Jeg er ikke så opptatt av å ha masse stasj i sengen. Er så kjedelig å ta av og på alle putene.. Og dessuten hopper Håkon mye i dobbeltsengen. Så kan kaster alt på gulvet allikavel.. hehe

 

3. Hva er det rareste du har spist? 

Da jeg var yngre det vil si i 10-11 års alderen var jeg på sommerferie hos tanta mi og barna hennes i Oslo Da det ble fortalt at vi skulle ha pannekaker til dessert ble vi kjempeglade. Det jeg ikke visste var at pannekakene skulle være fylt med kremost og rosiner og de andre pannekakene med nugatti. Det var veldig rart og uvant. Jeg var vant til å ha enten sukker eller syltetøy på. Så dette er nok det rareste jeg har spist.. Kanskje jeg liker det nå hvis jeg får tilbudet? 

 

4. Når våknet du i dag? 

I dag på fridagen min hadde jeg alarmen på klokken halv 8. Jeg våknet av meg selv litt etter at klokken var 7. Jeg våknet til at solen tittet fram. Det visste seg at det kom til å bli en nydelig dag selv om det blåser veldig kaldt..

 

5. Hva er ditt beste baketips?

TOLMODIGHET er mitt aller beste baketips som jeg vil dele med dere. For dere som kjenner meg liker jeg svært godt å stå på kjøkkenet og bake. Det går aller mest i gjærbakst. Boller, brød, skoleboller, kanelboller er noe jeg baker veldig ofte. Når deigen har fått eltet seg godt i kjøkkenmaskinen får den hvile i en time ca. Når jeg har laget ønsket produkt får den ettterheve i ca 45 minutter. 

Her bakte jeg grove rundstykker til søndagsfrokosten forrige helg. Brukte oppskrift fra bloggeren Anne-Brith. Hun bakte brød av ingrediensene, mens jeg valgte rundstykker. Og de ble så gode og kan absolutt anbefales. 

 

6. Villet du ha sluttet i jobben din om dere vant i Lotto og slapp  å jobbe for å klare dere økonomisk?

Jeg villet nok ha vurdert å sluttet i jobben min dersom jeg skulle være så heldig å få vinne en god pengesum fra Lotto. MEN jeg hadde også ha tenkt at det hadde jo vært veldig dumt å slutte for da mister man jo det sosiale og det er så viktig synes jeg. Hva skal jeg gjøre resten av livet hvis jeg ikke har et arbeid å gå til? Tror det nok hadde blitt kjedelig i lengden. Jeg hadde nok jobbet 50% bare for å være sikret en liten pengesum komme inn på kontoen min hver måned. Men man vet aldri når det skulle skje. På lørdag som var hadde jeg 5 rette på en rekke, 4 rette på en annen rekke samt 2 rette i Joker. Vant ca 200kr denne lørdagen og sikret meg penger til neste ukes kupong. 

 

7. Har du lyst å bygge hus? 

Før jeg traff min samboer hadde jeg en liten drøm om å bygge hus. Men etter at jeg flyttet inn i en enebolig og har alt jeg trenger tenker jeg ikke på dette i det hele tatt. Som sagt er vi inne i en periode der vi venter på snekkerne som skal skifte vinduer, dører og bordkledning. Tenker nok at huset blir veldig "nytt" av utseede så planen om å bygge hus er nok ikke aktuelt. 

 

 

Dette var svar på ukens spørsmål! 

Still meg gjerne spørsmål denne ukens spalte 

Ønsker dere alle en fin tirsdagskveld videre <3 <3 

 

 

Én kommentar

Katrine

14.03.2018 kl.09:51

Blir spennende å følge med på husprosjektet deres. Må ta noen gode før-, underveis og ferdig, så vi virkelig får være med på prosessen.

Hvilke investeringer tenker du å gjøre til nyebabyen? Har du alt som trengs av de store tingene? Barnesete, vogn og alt det der..?

Skriv en ny kommentar

sjomannsfrue

sjomannsfrue

33, Ålesund

Mamma til verdens beste Håkon og Jakob. <3 <3 Vi bor like utenfor Ålesund. Sykepleier av yrke og sjømannsfrue! Jeg kan kontaktes på Henriette_dalen@hotmail.com

Kategorier

Arkiv